Confidenţialitate

Guvernul a stabilit ce este o terasă și ce înseamnă un spațiu închis

Avertisment de la autorități pentru patronii din HORECA: terasele să fie terase.

Premierul Ludovic Orban este supărat că mai mulți patroni au făcut din terase – spații închise.

Pentru a lămuri lucrurile – guvernanții au stabilit în hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență de aseară: ce este o terasă și ce înseamnă un spațiu închis.

Odată cu temperaturile scăzute, patronii teraselor au improvizat diferite construcții astfel încât cliențiilor să le fie cald, susțin autoritățile.

Iar guvernanții mai spun că unele terase s-au transformat de fapt în spații închise – practic…ar trebuie să intre sub regulile restaurantelor la interior.

Premierul Ludovic Orban spune că Executivul nu a închis terasele, dar este deranjat de patronii care și-au utilat terasele cu pereți care glisează – unde se fac adevărate petreceri:

“Şi-au tras tot felul de pereţi din materiale … glisante, dar se ţin tot timpul închise şi, în felul ăsta, funcţionează ca un spaţiu închis. Noi nu am interzis terasele, dar să fie terase. ”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind restricțiile care intră în vigoare de luni, autoritățile au oferit explicații despre ce înseamnă un spațiu închis. Secretarul de Stat – Raed Arafat:

“Un spaţiu închis este cel care are un acoperiş şi două laturi. Indiferent că sunt permanente sau temporare.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Terasele rămân deschise în continuare, iar în privința restaurantelor la interior – se aplică regula numărul de cazuri la mia de locuitori: unde sunt peste 3 cazuri, restaurantele sunt închise.