Confidenţialitate

Guvernul a modificat etapa a doua de vaccinare. Au fost introduse noi categorii de persoane | AUDIO

În etapa a doua se pot vaccina de acum și persoanele cu handicap, cele imobilizate și persoanele fără adăpost. În plus, au fost adăugați și angajații cheie din mai multe instituții ale statului, precum: Curtea Constituțională, Consiliul Economic și Social, Avocatul Poporului, Consiliul Legislativ, Banca Națională a României.

Dar și casierii și ceilalți lucrători din magazinele alimentare.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus la Europa FM că prioritate la programare vor avea persoanele de peste 65 de ani și cele cu boli cronice:

„Persoanele fără adăpost și cu un anumit grad de handicap, aceste două categorii nu erau incluse. Ceea ce am introdus e un procent de 75% din toate vaccinările, care trebuie să meargă către persoanele vulnerabile.”

Tot aici vor intra și sportivii care vor participa la Jocurile Olimpice.

A apărut și etapa a treia A: este vorba de categoriile care vor avea prioritatea atunci când va începe etapa a treia. Aici se regăsesc angajații din HORECA, cei din domeniul cultural, angajații din bănci sau angajații saloanelor de înfrumusețare.

În plus, cetățenii europeni și străinii cu ședere legală în România se vor putea vaccina împotriva coronavirusului în țara noastră.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu