Guvernul a lansat programul de internship pentru 100 de studenţi

Guvernul a anunţat, luni, că se pot face înscrieri pentru a V-a ediţie a programului de internship la Palatul Victoria, program care se va derula în perioada 17 iulie-18 septembrie pentru 100 de tineri studenţi sau absolvenţi.

”Tinerii interesaţi de o carieră în administraţia publică centrală se pot înscrie, începând de astăzi, la Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Programul este destinat tinerilor români cu vârsta maximă de 25 de ani, studenţi sau recent absolvenţi ai unei universităţi din România ori din afara ţării. Formularul de înscriere este disponibil la adresa http://internship.gov.ro/profil şi va putea fi accesat până la data de 9 mai 2017, ora 23:59”, anunţă Executivul

Ediţia aniversară a Programului Oficial de Internship al Guvernului României, ediţia a V-a, se va desfăşura în intervalul 17 iulie – 18 septembrie şi pune la dispoziţia tinerilor interesaţi 100 de poziţii de intern în peste 75 de domenii de studii. Participanţii vor beneficia de o bursă de 1.000 de lei pe lună în schimbul participării timp de cel puţin 6 ore pe zi la activităţile Guvernului sau celor 51 de instituţii din subordinea acestuia care s-au alăturat programul de internship.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a ediţiei 2017 a Programului de Internship este structurat astfel: 24 aprilie – 9 mai: depunerea candidaturilor online; 9 mai – 28 mai: evaluarea candidaturilor online; 29 mai – 18 iunie – interviuri online; 26 iunie: anunţarea rezultatelor; 17 iulie: deschiderea Programului de Internship; 18 septembrie: închiderea Programului de Internship.

Programul Oficial de Internship al Guvernului României a debutat în anul 2013 cu 25 de interni. În anii următori, programul a fost extins succesiv la nivelul ministerelor şi instituţiilor subordonate, astfel încât, aflat în pragul celei de-a cincea ediţii, în rândul absolvenţilor Programului InternshipGovRo se numără 684 de tineri.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS