Guvernul a dat aviz favorabil amendamentului care prevede inchisoare pentru cei care dezvaluie informatii din dosare penale

Inițiativa senatorului PSD Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal, prin care dezvăluirea de informaţii care nu au caracter public dintr-o cauză penală aflată în curs de cercetare se pedepsește cu închisoarea, a fost avizată favorabil de Guvern.

Amendamentul propus de senatorul PSD Șerban Nicolae spune că nicio persoană nu poate dezvălui informații din dosare penale. Potrivit amendamentului de la Codul Penal, persoana care dezvăluie informații din dosare penale riscă o pedeapsă de închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă este vorba de magistrați, pedeapsa crește, ei riscând să facă între 2 și 5 ani de închisoare.

Inițiativa senatorului PSD Șerban Nicolae de modificare a Codului Penal, prin care dezvăluirea de informaţii care potrivit legii nu au caracter public dintr-o cauză aflată în curs de cercetare se pedepsește cu închisoarea, a trecut tacit de Senat la începutul lunii octombrie.

Potrivit propunerii legislative, dezvăluirea de informaţii din dosarele penale se va pedepsi cu închisoare de la 3 luni la 6 luni sau cu amendă.

Senatorul PSD Şerban Nicolae a susținut că, prin propunerea sa legislativă ziariştii nu riscă sancţiuni dacă publică dezvăluiri, ci doar cei care au transmis respectivele informaţii către presă.

Camera Deputaților este forul decizional.