Guvernul a adoptat proiectul de buget (AUDIO)

Proiectul de buget pe anul viitor a fost aprobat în şedinţa de vineri a Guvernului.

Guvernul a ajuns la un acord cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană pentru ca deficitul bugetar pe care va fi construit proiectul de buget pe anul viitor să crească de la 1,4% la 1,83% pe cash, incluzând o alocare de 0,4% pentru cofinanţarea proiectelor UE.

Înaintea ședinței de Guvern, premierul Ponta a facut cîteva precizări legate de sumele pentru investiții, de educație și sănătate, și de bugetul DNA.

Potrivit premierului, pe site-ul Ministerului de Finanţe a fost publicată ‘doar o sinteză’ a proiectului de buget care ar fi dat naștere unor interpretări eronate (AUDIO).

DNA nu a primit insa banii ceruti, ci doar echivalentul a 22 de milioane de euro. Va reamintim, conducerea DNA a solicitat un buget de aproximativ 25 de milioane euro, cu 5 milioane mai mult ca anul acesta, reprezentind fondurile minime necesare pentru buna funcționare a instituţiei. Joi, ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, spunea că DNA va avea bugetul solicitat în 2015, precizând că situaţia a fost clarificată în urma discuţiei pe care a avut-o cu şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi cu ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc. Si armata rămîne fără majorarea pe care ar fi urmat s-o primească: nu au fost de acord cu ea creditorii externi (AUDIO).

PSD propune ca votul în Parlament să fie pe 21 decembrie, odată cu jurămîntul lui Klaus Iohannis pentru funcţia de preşedinte.