Guvern: Biletele cumpărate pentru spectacole anulate de epidemie vor putea fi refolosite

Guvernul a decis, prin ordonanță de urgență, că biletele cumpărate pentru spectacolele anulate din cauza situației epidemiologice vor putea fi refolosite pentru a viziona aceeași reprezentație, a cărei dată va fi reprogramată.

„Industria de spectacole a fost foarte grav afectată de această criză sanitară şi am introdus o serie de reglementări menite să o susţină. Am instituit posibilitatea refolosirii biletelor deja achiziționate și transferarea acestora pentru același spectacol, amânate pentru o altă dată, sau, dacă nu este posibilă amânarea spectacolului pentru o altă dată, acordarea de vouchere pentru alte evenimente culturale organizate de către cei care au vândut aceste bilete. Dacă pe parcursul unui an, aceste bilete nu au fost folosite, se va realiza o returnare a banilor”, a anunțat, joi, vicepremierul Raluca Turcan.

„Pentru veniturile impozabile pentru cei care activează în industria de evenimente, acestea vor fi plătite la momentul realizării veniturilor. Sunt măsuri luate în toate țările europene, care sprijină domeniul cultural”, a adăugat oficialul guvernamental.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS