GSP: Imagini șocante cu viermi în rana unui pacient internat la Spitalul de Arși

Dezvăluiri cutremurătoare ale jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor. Jurnaliștii au difuzat o înregistrare video de la Spitalul de Arși din București cu un pacient internat la Terapie Intensivă și care are viermi într-o rană de pe ceafă.

Imaginile au fost filmate de un medic. Doctorul susține că în spital mai există un caz similar, dar pe care nu l-a putut filma. Medicul susține că secţia unde a fost internat bărbatul este invadată de muşte.

„Mai e un caz identic, însă n-am reușit să-l filmăm decât pe acesta”, le spune medicul jurnaliștilor GSP.

Jurnaliștii GSP relatează că pacienții filmați se aflau la Terapie Intensivă de mai bine de 10 zile.  Medicul care a făcut dezvăluirea le-a declarat jurnalișitlor că secția  ATI este plină de muște și ceea ce se vede pe filmare sunt, cel mai probabil, viermi de muște.

GSP spune că filmarea a fost  realizată în urmă cu două zile . Imaginile arată un pacient care în spatele urechii are o rană invadată de viermi albi.

”Ce sens are să ascundem realitatea? Ce e mai grav: să arătăm sau să îndurăm aşa ceva, pacienţii şi noi, cei care ştim Acestea sunt condiţiile în care sunt trataţi pacienţii în acest spital” mai spune medicul.

Contactat de Gazeta Sporturilor, șeful secției ATI a Spitalului de Arși, Adrian Stănculea a admis până la urmă că pacienţii sunt trataţi în condiţii de igienă precară.

”Este, evident, vorba de larve de muscă, deci a existat o contaminare. Ceea ce e foarte probabil, deoarece secţia ATI nu are condiţii de izolare, nu avem uşi glisante, nu avem aer condiţionat, deci putem avea muşte… dar aici putem vorbi şi despre o deficienţă în tratamentul medical, deoarece aceşti pacienţi trebuie curăţaţi şi pansaţi zilnic” – a declarat Adrian Stănculea.

Nu este pentru prima dată când există astfel de cazuri la Spitalul de Arși.

„Acum câțiva ani, un alt doctor a scris în fișa de observație a unui pacient că «în secția Reanimare există muște»”spune sursa Gazetei Sporturilor, care adaugă că acesta a fost mustrat de șefi.
Medicii spun că ar avea nevoie de un spital nou, acesta fiind  infectat și oamenii stau într-o bombă de microbi”, spune unul dintre medici.

Pacientul cu rana invadată de viermi a decedat

Pacientul care care avea o rană invadată de viermi a decedat, a declarat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adrian Stănculea.

Medicul susține încă că decesul nu a survenit în urma viermilor de pe rană. 

„Pacientul a decedat, dar nu din cauza larvelor. Acele larve nu îl omoară. Nu înseamnă că le lăsam să stea pe pacient. Imaginea e reală. Nu am ce să comentez. A existat situaţia asta, a unui pacient care avea în zona arsă cei patru-cinci viermi.Sunt zone de necroză unde nu poţi băga degetele şi să speli ca pe mâini, că poţi rămâne cu urechea în mână. Zonele acelea se spală cu delicateţe. E de ajuns să fie o muscă, nu vă închipuiţi că e ca la gunoi”, a declarat Adrian Stănculea la Antena 3.

Atenție! Imaginile au un puternic impact emoțional.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS