Confidenţialitate

GSP: Dan Condrea încheia contracte cu spitale printr-o firmă clonă

Dan Condrea încheia contracte cu statul pentru antiseptice pe două firme cu nume identice.
Dan Condrea a înființat o firmă clonă a Hexi Pharma care avea același obiect de activitate și aceeași clienți, spun jurnaliștii Gazetei Sporturilor. 

Potrivit dezvălurilor GSP, diferența dintre cele două firme ale lui Dan Condrea consta în primele litere ale cuvântului farma.

Dacă denumirea primei firme – și cea mai cunoscută – începea cu grupul PH, în cazul firmei clonă, Hexi Farma era scris cu F.

La începutul lunii, Agenția pentru Agenda Digitală a României, care administrează Sistemul Electronic de Achiziții Publice, a publicat conctactele pentru biocide din perioada 2011-2015. În document apar ambele firme ale lui Dan Condrea.

Cele două firme au același sediu social – apartamentul unde a locuit tatăl lui Dan Condrea.

Firma clonă aparține și fostei soții, Laura Georgescu, apoi fiind împuternicite la conducerea acesteia sora Laurei Georgescu și contabila lui Dan Condrea.

Deşi Ministerul Sănătăţii a anunţat că va publica lista tuturor achiziţiilor de biocide din 2015, în documente apare doar Hexi Pharma.

Gazeta Sporturilor a descoperit contractele cu ajutorul unei organizații care prelucrează datele din sistemul electronic de achiziții publice – altfel, cele două denumiri putând fi considerate o greșeală de introducere în sistem.

Cele două firme încheiau contracte cu statul în paralel. Firma clonă, Hexi Farma a încheiat 42 de contracte cu spitalele din România din 2007 până anul trecut, în valoare de peste 1,3 milioane de lei.

Printre spitalele în care au ajuns antisepticele diluate de cea de-a doua firma a lui Dan Condrea se numără Spitalul Județean de Urgență Brăila, precum și cele din Vâlcea și Târgu Mureș. Potrivit mecanismului creat de Dan Condrea, după aceste contracte au fost parafate achiziții mult mai mari cu firma mamă- Hexi Pharma.