Gruparea Statul Islamic revendica decapitarea unui al doilea ostatic american

Gruparea sunnită ultraradicală precizează că este vorba despre Steven Sotloff – un jurnalist din Statele Unite dispărut anul trecut în Siria.

Decapitarea celui de-al doilea ostatic american a fost revendicată de către jihadiști din cadrul grupării sunnite Statul Islamic.

În înregistrarea video, intitulată ‘al doilea mesaj către America’, jurnalistul Steven Sotloff, în vârstă de 31 de ani, apare în genunchi, îmbrăcat în portocaliu, alături de un bărbat mascat, înarmat cu un cuţit.

Casa Albă nu a confirmat deocamdată autenticitatea acestei înregistrări video.

Jurnalistul american a dispărut în Siria în august anul trecut. Mama sa a înregistrat recent un mesaj video în care le cerea răpitorilor să-i elibereze fiul : ‘fiul meu e in mainile voastre, este un om cu onoare si intotdeauna a vrut sa-i ajute pe cei slabi. Nu l-am mai vazut de aproape un an de zile, ne lipseste foarte mult. Steven nu are nicio legatura cu actiunile guvernului american, este un jurnalist inocent. Va rog sa-mi eliberati fiul’, spunea mama lui Steven Sotloff.

Steven Sotloff, in varsta de 31 de ani, a scris despre conflictul din Orientul Mijlociu pentru revista Time dar şi pentru alte publicaţii.

El este cel care apare la finalul primei înregistrări video revendicate de Statul Islamic – e vorba de filmulețul în care este decapitat un alt jurnalist american James Foley.