Confidenţialitate

Gruparea Killnet, responsabilă de atacurile cibernetice din România, anunță SRI. Site-urile NATO și ale SUA, vizate de același grup de hackeri | AUDIO

Site-urile guvernamentale au fost atacate în timpul nopții, spun oficialii Serviciului Român de Informații. Mai exact, la ora 4.00 dimineața acestea au devenit ținte de tip DDoS, adică un aflux mare de trafic care copleșește sistemul iar sistemul web nu mai poate fi accesat.

Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al SRI:

„Atacul a determinat indisponibilizarea site-urilor pentru mai multe ore. În urma investigațiilor realizate de Centrul Național Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informații, s-a stabilit că  atacatorii cibernetici au utilizat echipamente de rețea din afara României. Atacatorii au preluat controlul asupra echipamentelor în cauză, prin exploatarea de vulnerabilități, de securitate cibernetică, respectiv a lipsei unor măsuri de securitate și le-au utilizat ca vectori de atac asupra site-urilor din România.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Site-ul guvernului, al Ministerului Apărării Naționale, al Poliției de frontieră, al CFR Călători și al unei bănci au devenit inaccesibile.

Gruparea care a revendicat aceste atacurile este Killnet, spune Ovidiu Marincea:

„Gruparea Killnet, de sorginte estică pro-rusă, specializată în atacuri de tip DDoS, tot în această lună a lansat atacurile și asupra site-urilor unor instituții din state precum SUA, Estonia, Polonia, Cehia, dar și asupra site-urilor NATO. SRI, prin Centrul Național Cyberint, cooperează activ cu entitățile responsabile pentru investigarea atacurilor cibernetice și  remedierea efectelor negative ale acestora.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock