Grup de refugiați, descoperit într-un camion la vama Nădlac

Douăzeci de migranți – cetățeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina, au fost descoperiți, dimineață, de polițiștii de frontieră de pe autostrada Nădlac-Arad, când încercau să iasă ilegal din România, ascunși într-un TIR cu numere de Turcia.

Toți sunt cercetați acum pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar șoferul turc – pentru trafic de migranți.

La volanul camionului se afla un cetăţean turc, în vârstă de 50 ani, care, conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta role textile pe ruta Turcia – Polonia.

Ca urmare a analizei de risc, poliţiştii de frontieră au controlat amănunţit mijlocul de transport, ocazie cu care, printre marfa transportată, au fost descoperiți cei 20 de cetățeni din Siria, Irak, Egipt și Palestina.

Aceștia au vârste cuprinse între 16 și 37 ani.

Grupul era format din 17 bărbați şi trei minori, solicitanți de azil în România, care intenţionau să ajungă în vestul Europei.

În ultimele săptămâni, la frontiera din județul Arad a crescut mult numărul cetățenilor străini descoperiți în timp ce încercau să iasă ilegal din România, fie ascunși în mijloace de transport, fie pe jos, chiar peste câmp.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS