Grumpy Cat, celebra pisică morocănoasă, câștigă un proces și despăgubiri record

Tardar Sauce, alias „Grumpy Cat”, pisica celebră în toată lumea din cauza aspectului său morocănos – a avut încă un motiv de supărare: o firmă specializată în vânzarea de cafea i-a folosit imaginea…fără să ceară voie. Se întâmpla în 2015. După o acțiune în instanță, stăpâna pisicii a fost despăgubită cu 710.000 de dolari.

Grumpy Cat, pisica mereu „încruntată”, semnase un contract cu o firmă ca imaginea sa să apară pe eticheta unui sortiment de cafea cu gheață, numit „Grumppuccino”.

Compania a folosit-o, însă, şi pe un alt produs, respectiv cafea măcinată. Proprietara pisicii a început o acțiune în instanță și, într-un final, un tribunal federal din California a făcut dreptate: despăgubirea a fost de peste 700.000 de dolari pentru folosirea abuzivă a imaginii pisicii. Detalii despre acest proces au fost publicate de Mirror.

Dar, această sumă nu a înveselit pisica. Chipul ei, care nu exprimă niciodată bucuria – deşi este foarte sociabilă, cum spune stăpâna ei – i-au adus proprietarei milioane de dolari din 2012 încoace, an în care au fost prezentate primele fotografii cu pisica în publicații importante.

Felina cu ochi mari şi albaştri a apărut în numeroase emisiuni de televiziune, pe coperta unor publicaţii precum Wall Street Journal sau New York Magazine, şi chiar pe Broadway într-o reprezentare a legendarului muzical „Cats”.

De asemenea, imaginea sa ilustrează cărţi pentru copii, felicitări, tricouri.

Grumpy Cat are şi o replică de ceară la Muzeul Madame Tussaud din Washington.

Iorgu Ianuși:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS