Premierul Grindeanu: Nu renunțăm la ordonanță! Mergem înainte, justificat

Premierul Sorin Grindeanu a anunțat, joi, că Guvernul nu renunţă la ordonanța de urgență privind modificarea codurilor penale. ”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a fost întrebat de jurnalişti ce le răspunde sutelor de mii de manifestanţi, dacă abrogă OUG sau nu.

”Am luat o hotărâre acum două zile şi mergem înainte, justificat”, a răspuns premierul.

La insistenţele jurnaliştilor, Sorin Grindeanu a spus clar că Guvernul nu va abroga ordonanţa.

Declarațiile premierului Sorin Grindeanu, după ședința CEX PSD

-În primul rând și dvs ați transmis în ultima perioadă, eu împreună cu colegii mei am avut un program încărcat. Unele întâlniri se terminau târziu în noapte.

-Seara, la 20, am primit avizul de la CSAT pe buget. Sunt lucruri care se pot dovedi. Nu în miez de noapte. De unde și până unde. Ședința s-a terminat undeva la 21 și ceva, când au cobârt la conferință dl Viorel Ștefan și dl Iordache

-Caracterul de urgență – eu i-am cerut ministrului Justiției, aducându-se în discuție toate aceste ordonanțe, legi, să vină cu o pozișie clară în fața Guvernului, rapidă, pentru că lumea ieșea în stradă pentru ceva ce nu știa. Eu nu am auzit de amnistie mascată. Grațierea, ca să fim clari, în prima formă, în care a fost și ridicată de pe site-ul ministerului Justiției și care nu mai e în forma trimisă în Parlament. Nu intrau corupții, nici violatorii sau criminalii. Acum e și mai restrictivă legea.

-Cine a spus că nu se recuperează prejudiciilor? A venit ministrul Justiției tocmai pentru a detensiona această situație care a îndeplinit toate procedurile.

-Eu nu am imunitate și dacă aș avea v-as spune același lucru: nu am încălcat legea cu nimic. Am cerut să se respecte toate procedurile și am întrebat dacă s-au respectat. Mi s-a zis DA.

-Urgența: dacă cineva este condamnat acum pe un articol declarat neconstituțional de CCR, ce se întâmplă? De aici urgența. Oameni care mor cu dreptatea în brațe.

– Vă spun că a mai fost ceva suplimentar pe ordinea de zi. HG pe transporturi ca studenții să poată circula gratuit pe CFR. Urgența ne-a fost explicată cu argumentele pe care vi le-am spus.

(Motivul pentru care premierul nu a participat la întâlnirea cu ambasadorii, în care s-a discutat despre ordonanță. Ambasadori din țări precum Franța, Germania, Marea Britanie și SUA au criticat acțiunile Guvernului.)

-Să știți că și ieri dimineață m-am întâlnit cu domnul ambasador Klemm. La întâlnirea cu cei șase ambasadori, de fapt mai mulți, a fost prezent din partea mea, dl ministru al Afacerilor Externe.

-Am avut alt program cu colegii din Parlament legat de ce vom face zilele următoare. Intră bugetul în Parlament.

– Legat de Florin Jianu  (ministrul care a demisionat după ordonanță) ce s-a întâmplat de ieri, când au fost făcute publice numerele noastre de telefon. Poate vreți și SMS-urile primite de mine, de familia mea, de familiile tuturor miniștrilor.

Poate că unii dintre colegii mei, în speță 1, Florin Jianu, nu a rezistat la acest asalt și a făcut un pas în spate. Nu e simplu. Nu e simplu să primește înjurături legate de familia ta de părinții tăi. O să fac o propunere pentru interimat la Ministerul Economiei să vină să suțintă bugetul la IMM-uri.

Nu renunț la ordonanță.

Toate etapele au fost parcurse de Ministerul Justiției.

Întrebat ce le răspunde sutelor de mii de oameni care i-au cerut demisia în stradă, Sorin Grindeanu a declarat: ”Și alte milioane bune de oameni au votat PSD.”

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS