Grindeanu: Îi încurajez pe cei care cred că moţiunea este o greşeală, să voteze împotriva ei

Premierul Sorin Grindeanu i-a încurajat, miercuri, în plenul Parlamentului, pe social-democraţi să nu voteze moţiunea de cenzură, aceasta fiind o ”greşeală” şi i-a felicitat pe cei din Ardeal că au avut curajul să spună că a fost o greşeală a actualei conduceri ce s-a întâmplat în ultima perioadă. Prim-ministrul le-a spus parlamentarilor că, dacă moţiunea de cenzură va trece, decizia de numire a premierului va fi la preşedintele Klaus Iohannis, despre care a spus că nu crede că va numi un şef al Executivului din partea PSD.

”În ultimele zile m-am întâlnit cu foarte mulţi colegi din partid şi mi-au spus că am procedat corect. Şi vreau să-i felicit pe toţi colegii noştri din PSD, în special cei din Ardeal, care au avut curajul să spună clar că a fost o greşeală a actualei conduceri ce s-a întâmplat în ultimele zile şi că nu trebuia procedat aşa. Şi vreau să-i încurajez pe toţi cei care cred că actuala moţiune împotriva PSD este o greşeală, să voteze împotriva ei!”, a afirmat premierul Sorin Grindeanu.

Şeful Executivului a arătat că, dacă moţiunea de cenzură va trece, decizia de numire a premierului va fi la preşedintele Klaus Iohannis, precizând că nu crede că şeful statului va numi un prim-ministru social-democrat.

”Dacă nu veţi face asta, în această seară, PSD se va duce la Cotroceni să-l roage frumos pe Klaus Iohannis să pună premier un pesedist. Liviu Dragnea nu poate fi, din aceleaşi motive pentru care nu a fost nici în urmă cu 6 luni! Şi o să stăm să aşteptăm ce decide preşedintele României. Iar din declaraţiile de până acum, nu cred că va fi un premier de la PSD. Şi atunci am pierdut guvernarea! Şi toată munca primarilor, membrilor de partid, simpatizanţilor se va duce pe apa Sâmbetei pentru orgolii mărunte! Vreau să ştiţi că pe mine, ca român, ca pesedist de 21 de ani acest lucru mă deranjează foarte tare. În loc să-mi fac treaba pentru care m-aţi trimis la Guvern, împreună cu colegii noştri miniştri, astăzi dezbatem în Parlament dacă vrem să dăm singuri jos propriul guvern”, a conchis Grindeanu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS