Grindeanu: Există ministere unde ritmul poate fi mai accelerat

”Există ministere unde ritmul de lucru ar putea fi mai accelerat, iar fiecare ministru trebuie să implementeze anumite măsuri cuprinse în programul de guvernare al PSD”, a declarat marţi premierul Sorin Grindeanu, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat fiind despre o posibilă remaniere guvernamentală.

Vicepreşedintele PSD, Claudiu Manda, a declarat marţi că există varianta remanierii Guvernului condus de Sorin Grindeanu, dar a spus că nu ştie dacă ea va avea loc săptămâna aceasta sau săptămâna viitoare.

Întrebat despre o posibilă remaniere a Guvernului, premierul a declarat marţi că există ministere unde ritmul poate fi mai accelerat şi fiecare ministru trebuie să aplice, la ministerele pe care le conduc, anumite măsuri din programul de guvernare al PSD.

”Implementarea acestor măsuri este monitorizată, aşa cum este şi normal, atât de premier, cît şi de coaliţia de guvernare. Ne dorim ca acest program de guvernare să fie implementat şi toate măsurile să fie adoptate, aşa cum am spus în campania electorală. Avem mereu discuţii, nu încercaţi să creaţi tensiuni între mine şi alţi colegi de-ai mei (…) Sunt ministere unde ritmul poate fi mai accelerat”, a afirmat Grindeanu.

Premierul a subliniat că, acolo unde există nemulţumiri, a discutat cu miniştri respectivi despre existenţa unor probleme.

”Sunt lucruri normale, lucrăm într-o echipă. Ei îşi doresc să-şi îmbunătăţească activitatea şi Guvernul să performeze”, a mai spus Grindeanu.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, duminică, la Antena 3, că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a acuzat că nu se mai consultă cu premierul Sorin Grindeanu “ca la început”, dând exemple de proastă colaborare cu Guvernul la nivelul Primăriei, unde proiectele “se lovesc de un zid”, iar relaţia Executivului cu administraţia locală este “mai proastă” decât pe vremea Cabinetului Cioloş.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS