Sorin Grindeanu: Dacă Dragnea demisionează, demisionez și eu – VIDEO

Primul ministru Sorin Grindeanu l-a acuzat în această seară pe Liviu Dragnea că încearcă să confiște PSD și îl consideră vinovat pentru criza în care – spune el – a aruncat România.

Grindeanu a declarat că va demisiona din funcția de premier, dacă și Liviu Dragnea va demisiona din fruntea partidului – asumându-și astfel responsabilitatea pentru criza creată.

A adăugat apoi, că dacă va constata că nu poate să asigure un Guvern funcțional, își va da demisia și că va lua o decizie în acest sens luni, 19 iunie – a mai spus Sorin Grindeanu.

UPDATE:

Grindeanu: Am vorbit cu președintele Iohannis despre această criză.

Grindeanu: Am făcut apel la membrii guvernului, să își facă treaba, conform legii.

Oamenii din partid se tem. Nu au reușit să treacă de această teamă față de conducătorul iubit.

Cer convocarea unui congres extraordinar pentru a dezbate problemele de fond ale PSD, apărute în ultimii 2-3 ani, care ne-au adus în situația de astăzi. Eu nu vreau să candidez la conducerea PSD.

Grindeanu: Liviu Dragnea mă asociază cu serviciile secrete. E o minciună.

Îi amintesc că nu eu am fost la partide de tenis sau la șprițuri cu reprezentanții unor servicii secrete. Pot să spun chiar mai multe. Liviu Dragnea să se gândească la asta.

Liviu Dragnea vrea să ne întoarcă în timp. Nu cred că vrem asta.

Sper ca PSD să nu piardă guvernarea.

Din această seară voi avea întâlniri cu parlamentarii PSD, care se tem de situația în care va ajunge partidul.

„Pentru mine că e o zi tristă. Astăzi, la presiunile lui Dragnea, am fost exclus din PSD. Oricât ar încerca Dragnea să scape de mine, pentru că îi sunt incomod, am fost, sunt și voi fi PSD-ist. Liviu Dragnea încearcă să confiște un întreg partid. Îi este frică de contactul cu marea masă a membrilor de partid.

În istoria acestui partid se va scrie că Liviu Dragnea a decis să dărâme un guvern legitim, pe care el l-a pus în funcție.

Se va mai scrie în istoria acestui partid că PSD a decis să depună moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, pentru că L. Dragnea vrea tot mai multă putere.

Voi rămâne pesedist – a mai spis Sorin Grindeanu – oricâte CEx-uri o să facă Liviu Dragnea. Ce o să facă? O să ne excludă pe toți din partid? În final o să fie oprit de către partid.

Nu mă agăț de scaun. Am unde să mă întorc. Mi-am făcut școala la timp. L. Dragnea este cel care se agață de funcții, în speranța că așa va scăpa de trecut.

Președintele PSD trebuie să-și asume perioada de criză în care a aruncat România.

E singurul care poartă responsabilitatea acestui dezastru.

Suntem într-un blocaj. Îi cer lui L Dragnea să-și asume responsabilitatea acestei crize, până luni. dacă Dragnea demisionează, demisionez și eu. ”

Premierul Sorin Grindeanu a răspuns acuzațiilor aduse astăzi de președintele PSD, Liviu Dragnea.

Acesta a susținut astăzi, într-o conferinţă de presă, că premierul ar avea un plan bine pus la punct, ar fi coordonat din umbră, însă nu știe de cine.

Dragnea a susţinut că Grindeanu este ”o unealtă”.

„Încă odată PSD este sub asediu şi nu este sub asediu politic, pentru că nu am văzut în afară de o mică acţiune de sprijin din partea USR pentru Sorin Grideanu alte acţiuni politice. Nu-mi dau seama exact cine sunt cei care stau în spatele acestei acţiuni, dar este o coordonare profesionistă”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a mai declarat că în acest moment la Palatul Victoria este un Guvern fantomă, precizând că nu se ştie cu certitudine dacă Sorin Grindeanu a reuşit să coopteze pe cineva în echipa sa după demisia miniştrilor social-democraţi şi ALDE din Cabinet.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS