Confidenţialitate

Grindeanu: Cred că nu e o problemă ministrul Toader să explice deciziile pe care le-a luat

Premierul Sorin Grindeanu a declarat privind nemulţumirile din PSD referitoare la evaluarea pe care ministrul Justiţiei a făcut-o activităţii Parchetului General şi DNA, că nu crede că va fi o problemă dacă Tudorel Toader va fi chemat la şedinţa coaliţiei de guvernare pentru a explica raportul.

”Nu domnul Tudorel Toader e supus evaluării, el a făcut o evaluare a ceea ce a însemnat modul în care şi-au desfăşurat activitatea Parchetul General şi DNA. Am avut o discuţie azi-dimineaţă cu dânsul pe ceea ce înseamnă politici în continuare, şi anume punerea în acord a deciziilor Curţii Constituţionale cu Codul penal şi Codul de procedură penală”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă evaluarea pe care a făcut-o ministrul Justiţiei va fi discutată în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD din această săptămână, Grindeanu a spus că încă nu are ordinea de zi a întâlnirii.

Totodată, şeful Executivului a precizat că, în cazul în care Tudorel Toader va fi chemat în coliţia de guvernare să explice evaluarea pe care a făcut-o, acest lucru nu va fi o problemă.

”Dacă se consideră necesar de către coliţie sau de către unul dintre partidele care fac parte din coaliţie, eu cred că nu are o problemă domnul ministru să meargă să explice deciziile pe care le-a luat”, a arătat Grindeanu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, miercuri, în conferinţa de presă în care a prezentat concluziile evaluării procurorului general Augustin Lazăr şi a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că nu este oportună declanşarea mecanismului instituţional de revocare din funcţii a acestora.

Preşedintele, PSD, Liviu Dragnea, a declarat că “nu îşi asumă” raportul prezentat public de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cu privire la activitatea Ministerului Public şi a DNA, comentând ironic că procurorii şefi ai celor două instituţii “tremură de frică” odată cu anunţarea mecanismului de verificare din partea Ministerului Justiţiei. Dragnea a mai spus că nu se pune problema demiterii lui Tudorel Toader, chiar dacă este “dezamăgit” de raportul acestuia, dar o decizie în acest sens urmează să fie luată de premierul Sorin Grindeanu.