Confidenţialitate

Grevele de la TAROM vor afecta grav traficul aerian intern, spun directorii aeroporturilor din România, chiar dacă cererile sunt îndreptățite

Grevele anunțate de sindicatele de la TAROM vor afecta grav traficul aerian intern. Este părerea Asociației Aeroporturilor din România care speră ca protestatarii și conducerea TAROM să găsească o cale de rezolvare a revendicărilor sindicale. În același timp directorii aeroporturilor din România admit că TAROM are nevoie de un plan de restructurare.

Reprezentanți de vârf ai companiilor aeriene care operează în România și directorii aeroporturilor din țară alături de parteneri implicați în industria aviației s-au adunat în stațiunea Venus la evenimentul anual dedicat evoluției circulației aeriene din România. Acțiunile de protest ale sindicatelor de la TAROM sunt privite cu îngrijoare.

„Orele pe care le-a anunțat TAROM-ul pentru grevă sunt orele de dimineață și ar afecta traficul local și traficul de business și cel de conexiune. Iar la prima oră, practic TAROM-ul efectuează zboruri din toată țara către București”, a declarat președintele Autorității Aeronautice Civile din România, Alexandru Anghel.

Iar potrivit președintelui Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, dacă avioanele TAROM rămân la sol, pasagerii nu pot fi preluați de alte companii.

„În nici un caz în timpul unei greve nu se face așa ceva. Nici nu ar avea capacitate pentru că ei de abia pot să facă față la pasagerii lor”.

Principala revendicare a sindicaliștilor de la TAROM, și anume creșterea bugetului de salarii cu 35%, este îndreptățită, susține David Ciceo:

„În tot sectorul aviației civile trebuie să fie o creștere a salariilor datorită faptului că este o industrie foarte specializată. Orice angajat al unui aeroport trebuie să fie foarte pregătit și durează foarte mult până poate fi util”.

Reprezentanții industriei aviației din România speră ca problemele de la TAROM să fie depășite pe calea dialogului și să nu se ajungă la greva care ar paraliza traficul aerian.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Liderul sindicaliștilor TAROM: „Un director are salariul de 17.000 lei net, 800 de angajați sub 3.000 lei. Credeți că angajații sunt mulțumiți?” | AUDIO

Foto: Shutterstock