Confidenţialitate

Greve anunțate pe 7 aeroporturi mari din Germania. MAE a emis o avertizare de călătorie

Greve de amploare sunt anunțate pentru vineri, 17 februarie, pe 7 aeroporturi importante din Germania. Programul zborurilor va înregistra perturbări iar Ministerul Afacerilor Externe de la București a emis o avertizare de călătorie în acest sens.

Aeroporturile afectate de greve de 24 de ore sunt München, Frankfurt, Hamburg, Dortmund, Hanovra, Bremen şi Stuttgart.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Germania că greva de vineri, 17 februarie, va duce la zboruri anulate sau amânate.

Uniunea Sindicatelor din Servicii din Germania este nemulțumită că negocierile colective privind salariile au înregistrat prea puține progrese.

Se așteaptă ca greva să afecteze în special călătoriile interne, potrivit sindicaliștilor, care au precizat că au avertizat din vreme cu privire la grevă pentru ca pasagerii să poată găsi rute alternative.

De asemenea, protestul coincide cu începutul celei de-a 59-a Conferințe de Securitate de la Munchen, care aduce în capitala bavareză sute de delegați, printre care mai mulți lideri mondiali.  Așa că este de așteptat ca greva să modifice și programul Conferinței.

Foto: Shutterstock

Citește și: Prima echipă de salvatori români trimiși în Turcia a revenit în țară. Ciucă: „Ați dus solidaritatea și empatia poporului român față de cel turc” | VIDEO