Grevă spontană la Complexul Energetic Oltenia

În mai multe cariere miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, companiei din subordinea Ministerului Energiei, a fost întrerupt lucrul.

Aproape 800 de mineri au intrat in grevă spontană refuzând să muncească. Angajatii solicită majorări salariale și condiții mai bune de muncă.

Primii care au decis să întrerupă lucrul au fost minerii de la cariera Roșiuța care urmau să intre in schimbul trei. Cei 100 de salariați s-au strâns in sălile de apel și au refuzat să plece la punctele de lucru. Lor li s-au alăturat alți mineri de la alte cariere, astfel încât, în această dimineața, confirm liderilor de sindicat, 800 de mineri s-au aflat in grevă spontană.

Conducerea Complexului energetic Oltenia a trimis un comunicat de presă in care roagă salariații să reia lucrul pentru a evita consecințele grave care pot apărea in cadrul sistemului energetic Național. In același timp promit o intalnire intre conducerea societatii si partenerii sociali, la sediul Ministerului Energiei, pentru ziua de luni, 14 ianuarie.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS