Confidenţialitate

Greva profesorilor nu se oprește. Sindicatele spun NU ofertei guvernamentale

Sindicaliștii din Educației au refuzat oferta Guvernului pentru oprirea grevei generale declanșată acum patru zile. Liderii cadrelor didactice spun că greva nu mai este legată doar de revendicările salariale, ci este un protest pentru demnitate, pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învățământ. 

“Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată”, a declarat Marius Nistor, președintele FSE.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În semn de protest față de oferta cabinetului Nicolae Ciucă, profesorii adunați în Piața Victoriei și-au aruncat pixurile.

”Guvernul va trebui să răspundă în fața elevilor și părinților. El decide dacă acest protest se suspendă” au mai anunțat lideri de sindicat. Potrivit acestora, numărul cadrelor didactice care se alătură grevei generale este în creștere.

Oferta guvernului a fost acordarea unui bonus pe card de 2500 de lei, în două tranșe, până la adoptarea noii legi a salarizării.

Și posibila blocare a examenelor naționale din cauza grevei este vina Guvernului, mai spune Simion Hancescu, liderul FSLI

Peste 10.000 de cadre didactice și nedidactice protestează acum în fața Guvernului.

Foto: Europa FM / Raul Bambu