Greva pe aeroportul din Bruxelles

Mai multe zboruri au fost anulate

Manipulatorii de bagaje de pe aeroportul din Bruxelles au intrat în grevă de duminică seara. Ei se plâng că e deficit de personal, ceea ce înseamnă un volum de muncă mai mare pentru angajați.

De altfel, conducerea societății Swissport – cea care se ocupă cu încărcarea și descărcarea bagajelor pasagerilor – a anunțat că va prelungi ziua de lucru, pentru angajați, la 11 ore.

Sindicaliștii spun că greva va dura toată ziua și nu este exclus ca protestul să fie reluat și în zilele următoare, având în vedere că negocierile din ultima vreme, s-au încheiat fără niciun rezultat.

Deja mai multe zboruri, operate în principal de compania germană Lufthansa au fost anulate. Purtătorul de cuvânt al aeroportului din Bruxelles susține însă că majoritatea curselor pe distanțe mari vor fi efectuate, dar se preconizează întârzieri.

Pasagerii avioanelor care au aterizat la Bruxelles au fost rugați să nu rămână pe aeroport, chiar dacă nu și-au putut recupera bagajele. Ei trebuie să completeze un formular pe site-urile companiilor aeriene, iar bagajele le vor fi trimise acasă, în câteva zile.