Grevă pe Aeroportul din Barcelona

Personalul de securitate şi cel care verifică bagajele pe aeroportul El Prat din Barcelona a reluat, vineri, greva parţială care va perturba traficul aerian pe unul dintre cele mai importante aeroporturi din Europa, relatează The Associated Press.

Greva este programată pentru vineri şi duminică şi vor fi patru pauze de câte o oră. Precedenta întrerupere a activităţii a avut loc luni, timp de 24 de ore.

Guvernul Spaniei a anunţat că Garda Civilă va asigura controalele de securitate pe durata grevei, pe fondul unui număr record de turişti în oraşele spaniole.

Personalul de securitate de pe aeroportul El Prat din Barcelona a decis să reia protestele după ce o majorare salarială de 200 de euro lunar, negociată de către guvernul regiunii Catalonia şi compania de securitate Eulen, a fost anulată în cursul zilei de joi.

Pasagerii care au zburat din Barcelona au înregistrat întârzieri de câteva ore, din cauza aglomeraţiei de la zonele de îmbarcare în ultimele săptămâni, într-o perioadă aglomerată de vară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS