Confidenţialitate

Grevă la Madrid. Şoferii sunt nemulţumiţi că numărul angajaţilor este prea mic

Este grevă astăzi în transporturile din Madrid. Iniţial, greva era anunţată doar de şoferii de autobuze de la Compania Municipală de Transport Public, dar muncitorii de la metrou şi de la compania de căi ferate au anunţat că se vor solidariza cu colegii lor.

Şoferii sunt nemulţumiţi că numărul angajaţilor este prea mic, iar posturile sunt blocate.

Greva general de astăzi este ultima dintr-o serie de proteste care au durat o lună, cu întreruperi de câte două ore pe zi în ultima săptămână.

Greva generală nu înseamnă că transportul public se suspendă. Legea obligă companiile să asigure un serviciu minim. La autobuze, de exemplu, este vorba despre 50% în cazul deplasării pe timp de noapte, inclusiv expresul pentru aeroport.

La grevă vor participa şi taximetriştii şi lucrătorii de la metrou.

Ziua de astăzi se anunţă dificilă, deoarece este ultima a summitului privind schimbările climatic. La această conferinţă au participat delegaţi din 200 de ţări, iar ziua protestului a fost aleasă special pentru ca transportul din Madrid să se desfăşoare cu dificultate.

Madridul este una din capitalele cu cea mai apreciată şi extinsă reţea de transport public, iar greva de astăzi este primul conflict de amploare din ultimii 7 ani.