Confidenţialitate

Grevă generală la Garda de Mediu

Angajaţii Gărzii de Mediu din toată ţara declanşează, miercuri, de la ora 8.00, grevă generală pe termen nelimitat. Salariații sunt indignaţi de inechităţile salariale din domeniul protecţiei mediului, în condiţiile în care salariile lor au rămas la nivelul din 2009.

Pe timpul grevei, comisarii de mediu vor rămâne în birouri, astfel că nu vor desfăşura activităţi cu publicul, şi nici nu vor face controale. În măsura în care vremea le va permite, angajaţii vor protesta şi în faţa instituţiilor, afirmă președintele Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu, Valentin Neagoe.

Potrivit unui comunicat de presă al sindicaliştilor din cadrul Gărzii de Mediu, “este de neînţeles discrepanţa între importanţa care se acordă la nivel global problemelor legate de protecţia mediului şi modul în care sunt trataţi în România cei care veghează la păstrarea unui mediu sănătos”.

“Cu toate că protecţia mediului este un domeniu de importanţă strategică, reprezentând o vulnerabilitate, un risc şi o prioritate conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării, angajaţii Gărzii Naţionale de Mediu nu au mai beneficiat de o creştere salarială din anul 2009, fiind remuneraţi în prezent conform celei mai mici grile de salarizare din întregul sistem bugetar”, reiese din comunicatul de presă al Sindicatului Naţional al Gărzii de Mediu.

Conform aceleiaşi surse, pe întreaga perioadă a grevei generale nu se vor desfăşura activităţile specifice Gărzii Naţionale de Mediu şi nu se va lucra cu publicul în niciun comisariat din ţară. “Ne cerem scuze cetăţenilor pentru această disfuncţionalitate”, se mai arată în comunicat.