Greva generală continuă vineri în Franța

Transporturile locale și cursele aeriene interne vor fi perturbate. Joi, inclusiv Turnul Eiffel a fost închis la Paris, unde un protest masiv de stradă a degenerat în confruntări cu forțele de ordine.

Sindicatele refuză orice dialog până când guvernul nu renunță la planul de reformă a pensiilor, despre care spun că va diminua veniturile muncitorilor.

Poliția franceză a folosit gaze lacrimogene împotriva protestatarilor din orașul Nantes, pentru că aceștia au început să arunce cu obiecte în polițiști. Mai multe persoane au fost arestate în urma acestor incidente.

Franţa este afectată grav de o grevă generală organizată de principalele sindicate în semn de protest faţă de proiectul Administraţiei Macron de reformare a sistemului de pensii.

Compania de trenuri asigură doar 10% din transporturi. Transportul în comun în Paris şi în principalele oraşe din Franţa este, de asemenea, afectat semnificativ.

Sindicatele au semnalat că greva începută ar putea dura până când le vor fi soluţionate revendicările. Joi în toată țara au participat la proteste un milion și jumătate de oameni, au anunțat organizatiile sindicale.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS