Greva angajaților Ryanair se extinde. Aproape 20% din curse sunt anulate

În atenția celor care urmează să tranziteze sau să călătorească în Olanda sau Germania: programul de zbor al curselor Ryanair va fi afectat de o grevă personalului de bord care are avea loc vineri.

Greva persoanalul Ryanair se extinde: un zbor din 6 va fi anulat, după ce piloţii din Germania şi Olanda au anunţat că se vor alătura grevei de 24 de ore planificată în Irlanda, Suedia şi Belgia, în cea mai aglomerată perioadă a sezonului estival.

În total 400 de zboruri europene vor avea de suferit.

Inițial operatorul aerian irlandez anulase 146 de curse, ca rezultat al mişcărilor de protest planificate în Irlanda, Suedia şi Belgia.

Cu cele 250 de anulări cauzate de greva din Germania, 17% din cele peste 2.400 de curse aeriene programate în Europa pe data de 10 august vor fi anulate.

Două dintre aceste curse sunt din București spre Berlin.

Pasagerii care şi-au rezervat bilete la aceste zboruri îşi vor putea primi banii înapoi sau vor putea schimba gratuit data plecării, a anunțat directorul de marketing al Ryanair.

Personalul de bord al operatorului aerian irlandez protestează cere salarii decente, îmbunătăţirea plăţii concediilor de boală şi contracte de muncă pe baza ţării de origine şi a legislaţiei irlandeze.

Lista a fost semnată de 80% din personalul navigant de pe cele 86 de baze ale Ryanair.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS