Confidenţialitate

Grevă a șoferilor Societății de Transport Public din București, care amenință că nu vor mai ieși pe traseu | AUDIO

Protest în Capitală, declanșat de angajații Societății de Transport Public. Aproape 1.000 de  șoferi ai STB sunt nemulțumiți de salarii și de condițiile de muncă și cer renegocierea contractului colectiv de muncă.

Liderii de sindicat avertizează că, dacă negocierile cu conducerea vor eșua, șoferii nu vor mai ieși pe traseu.

Peste 700 de angajați ai STB s-au adunat în curtea Societății de Transport Public București și au cerut demisia directorului, despre care spun că a refuzat să discute cu aceștia despre renegocierea contractului colectiv de muncă.

Protestatarii cer creșterea salariilor și amintesc că veniturile lor nu au mai fost majorate de 3 ani, în condițiile în care inflația a crescut.

Liderul sindical, Vasile Petrariu a atras atenția că protestele vor continua și ar putea afecta transportul public, dacă negocierile cu conducerea STB eșuează.

„Dacă oamenii vor rămâne aici toată ziua, mai mult ca sigur vor veni și ceilalți colegi care vor termina munca. Mie îmi e frică ca nu cumva cei de la schimbul 2 să nu mai iasă pe traseu. Dacă nu se rezolvă astăzi, lucrurile pot scăpa de sub control și există acest risc, nu mic, ca transportul public să fie întrerupt.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Șoferii de autobuze se tem că STB ar putea intra în insolvență din cauza unei datorii uriașe către ANAF și, în aceste condiții, mulți și-ar putea pierde locul de muncă.

Autor: Florentina Mihăiță

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Grevă de avertisment în școli. Sindicaliștii spun că tinerii nu mai vor o carieră didactică din cauza salariilor mici | AUDIO