Confidenţialitate

Greta Thunberg, arestată în timpul unui protest în Germania

Greta Thunberg a fost arestată marți, 17 ianuarie 2023, de polițiștii germani în timp ce protesta împotriva exploatării unei mine.

Activista se numără printre protestatarii care manifestau marți împotriva demolării unui cătun din Germania, cătun care ar fi fost demolat pentru extinderea unei mine de cărbune, conform autorităților din germania citate de SkyNews.

Poliția spune că activista nu a fost arestată, ci a fost luată pe sus, iar acum este reținută împreună cu alți protestatari pentru identificare.

Micul cătun Luetzerath, în Renania de Nord-Westfalia, este deținut de compania de utilități RWE și a fost golit înainte de a fi demolat, pentru a permite extinderea minei de cărbune Garzweiler din apropiere.

Oficialii și RWE spun că lignitul – o formă de cărbune considerată de activiști ca fiind cea mai dăunătoare pentru sănătate – extras din mină va asigura securitatea energetică a Germaniei pe termen scurt.

ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: COP26: Greta Thunberg le transmite liderilor mondiali să nu mai amâne adoptarea măsurilor drastice în privința schimbărilor climatice | AUDIO