Confidenţialitate

COP26: Greta Thunberg le transmite liderilor mondiali să nu mai amâne adoptarea măsurilor drastice în privința schimbărilor climatice | AUDIO

Vor ajunge sau nu la un acord liderii mondiali privind acțiuni mai dure pentru combaterea schimbărilor climatice? Șefi de Stat și de Guvern s-au reunit în Scoția, la Glasgow, să dezbată subiectul într-o conferință considerată esențială pentru a reduce impactul schimbărilor climatice. Țările puternic industrializate sunt acuzate că ezită să ia angajamente ambițioase.

 

Reuniunea din Glasgow are loc la o zi după eșecul celor mai puternice 20 de economii ale lumii de a se angaja să reducă la zero emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050.

Activista Greta Thunberg a pornit o scrisoare deschisă prin care le cere liderilor mondiali să nu mai aștepte cu măsurile drastice. A scris pe Twitter că trebuie acționat acum, nu luna viitoare sau anul viitor. Scrisoarea a fost semnată de sute de mii de persoane.

Premierul britanic, Boris Johnson, le-a spus reporterilor că e nevoie de angajamente noi, iar Glasgow este locul unde acestea trebuie luate. Președintele american Joe Biden între timp s-a arătat dezamăgit că Rusia și China nu vin cu astfel de angajamente.

La reuniunea de la Glasgow participă și președintele Klaus Iohannis. Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, România propune soluţii bazate pe natură în procesul de captare a carbonului, tehnologii verzi care să reducă emisiile din sectorul energetic şi industrial şi educarea populației privind schimbările climatice.

Citește și: Președintele Iohannis, la Conferința privind schimbările climatice de la Glasgow

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.