Confidenţialitate

Gregorian Bivolaru, arestat de poliția franceză și acuzat de abuzuri sub pretextul practicării de yoga trantrică. Alte 41 de persoane, arestate în același caz

41 de persoane au fost arestate marți, 28 noiembrie 2023, de poliția franceză, fiind suspectate că ar avea legături cu o sectă internațională acuzată de numeroase abuzuri sub pretextul practicării yoga. Printre aceștia se află și Gregorian Bivolaru, scrie cotidianul Le Parisien. Declarațiile au fost făcute de surse apropiate dosarului, confirmând o informație apărută în Liberation, mai scrie Le Parisien.

Printre persoanele arestate se numără și Gregorian Bivolaru, despre care Le Parisien scrie că este un guru român, fondator al „mișcării internaționale controversate yoga”.

Arestările au fost făcute simultan în regiunea pariziană Alpes-Maritimes, în cadrul unei operațiuni de amploare.

Gregorian Bivolaru – 71 de ani – este acuzat că îndoctrina femei sub pretextul practicării yoga tantrice, pentru a le exploata sexual. Gregorian Bivolaru a fost condamnat anterior la 6 ani de închisoare în România pentru violarea unei minore în 2013, dar a fost arestat abia trei ani mai târziu, în 2016. În acest caz, Gregorian Bivolaru a petrecut în arest un singur an.

Sursa foto: Unsplash / Scott Rodgerson

Citește și: 31 de bărbați, arestați în Franța, dar și în alte țări europene, pentru pornografie infantilă | AUDIO