Confidenţialitate

Greenpeace România lansează campania #fiiprosumator

Micii producători-consumatori de energie din surse verzi au acum dreptul legal de a produce, consuma și vinde energie. Greenpeace România a militat în fața autorităților române în ultimii doi ani pentru dreptul cetățenilor de a-și putea produce singuri energia din surse regenerabile (soare, vânt). Acum, organizația aduce mai aproape de publicul larg conceptul de #prosumator.

Ce înseamnă acest concept?

De la Greenpeace, Carla Donciu

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

“Prosumatorii își pot produce energie curată, cu impact scăzut asupra mediului și sănătății, își reduc dependența de marii producători de energie, sunt ți mai conștienți. Ne bucurăm să popularizăm aceste termen (prosumator) pentru că foarte mult timp, aproape un deceniu autoritățile române nu au reglementat statutul lor și ne bucurăm că acum asta se traduce inclusiv prin susținere financiară, printr-un program al Administrației Fondului de Mediu. Prosumatorii sunt scutiți de taxe.”

Termenul #prosumator e explicat printr-o campanie online cu mai multe elemente: video (https://we.tl/t-Cjs6q0UbXs, https://www.youtube.com/watch?v=QGh9tgN86H8&feature=youtu.be) un pachet de vizualuri si conținut pentru social media, website-ul fiiprosumator.ro, comunitatea de Facebook Protecția Prosumatorului.