Confidenţialitate

Grecii apreciază ajutorul dat de pompierii români pentru stingerea incendiilor de vegetație | AUDIO

Pomperii români sunt foarte bine organizați în lupta impotriva flăcărilor. Ei au primit sarcina de a ține sub control incendiile de vegetație din nordul insulei Evia.

Localnicii le-au mulțumit chiar și jurnaliștilor români aflați în zonă pentru a filma dezastrul. A fost un moment emoționant, povestește la Europa FM, trimisul special al televiziunii publice în Grecia, Vlad Ungar:

”Am văzut niște localnici care se uitau la flăcările amenințătoare, și ne-au oprit. Ne-au spus: we love Romania, în momentul în care am deschis geamul de la mașină. A fost emoționant, iar eu le-am spus că noi nu suntem pompieri, suntem jurnaliștii TVR. Dar au spus: da, dar sunteți români. Sunt foarte recunoscători grecii pentru tot ceea ce au făcut pompierii români.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Trimisul special al TVR in zona afectata de incendii din Grecia, Vlad Ungur  a stat de vorba si cu localnicii disperati care au ramas fara case:

”Flăcările sunt foarte mari și e foarte mult fum. Sunt mii de oameni evacuați. Oamenii sunt disperați, nu se mai pune problema dacă vor sau nu să plece ci dacă vrei să trăiești.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Foto: Ministerul de Interne