Confidenţialitate

GRECIA: Vameșii și transportatorii feroviari, într-o grevă de 24 de ore

Vameşii greci și angajații companiilor de transport feroviar au intrat, la miezul nopții, într-o grevă de 24 de ore.

Sindicatele sunt nemulțumite de noul plan de austeritate propus de guvern și aprobat de legislativ, impus Atenei de creditorii externi pentru acordarea unei noi tranșe din împrumut.

Controalele la graniţele statului elen se vor desfăşura cu personal diminuat. Ministerul Afacerilor Externe de la Bucureşti atrage atenţia că timpii de aşteptare pot creşte.

Circulația trenurilor va fi suspendată pe întreg teritoriul Greciei, potrivit presei locale.

Cetățenii români afectați de situație pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al Ambasadei României la Atena: +306980833448.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.