Grecia se pregătește pentru startul sezonului estival

Grecia se pregăteşte să primească, începând de luni, primii săi turişti străini de la introducerea carantinei în martie din cauza pandemiei de Covid-19.

Zborurile cu pasageri proveniţi din Marea Britanie nu vor fi autorizate decât începând din 1 iulie, au anunţat, vineri, ministerele Turismului şi Sănătăţii de la Atena, informează AFP.

Toţi pasagerii care provin din Italia, Spania şi Olanda, care sunt autorizaţi să vină şi să îşi facă sejururile în Grecia începând din 15 iunie, vor fi supuşi unor teste la sosire.

Comisia Europeană a recomandat, joi, ridicarea tuturor restricţiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene şi al spaţiului Schengen începând din 15 iunie, precum şi redeschiderea de la 1 iulie a frontierelor externe ale Uniunii pentru cetăţenii statelor din Balcanii Occidentali.

Orice pasager care va fi testat pozitiv cu Covid-19 va trebui să intre într-o perioadă de izolare de 14 zile la un hotel, pe cheltuiala statului grec.

Grecia, ţară care nu a înregistrat decât aproximativ 190 de decese din cauza coronavirusului la o populaţie de 11 milioane de locuitori, se prezintă ca o destinaţie sănătoasă pentru vacanţele de vară.

Sectorul turismului, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia Greciei, în condiţiile în care este responsabil pentru mai mult de 20% din Produsul Intern Brut.

Hotelurile care în mod normal sunt deschise numai pentru sezonul estival trebuie să îşi redeschidă porţile în data de 15 iunie, la două săptămâni după redeschiderea hotelurilor care funcţionează pe întreaga perioadă a anului. Personalul hotelier va fi supus unor teste regulate, la fel ca şi clienţii. Trebuie rezervate camere pentru a putea fi izolate persoanele testat pozitiv cu COVID-19 şi fiecare hotel trebuie să aibă un medic.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

Pentru acest an, reprezentanţii din sectorul turistic cred că un obiectiv realist este o treime din numărul de vizitatori înregistrat în 2019.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS