Grecia în imagini – GALERIE FOTO

În Weekendul Grecesc, Europa FM vă invită la o plimbare virtuală prin oraşele şi insule greceşti, la o explorare a vestigiilor şi a tradiţiilor care fac din Grecia un ţinut de care mulţi se îndrăgostesc la primul contact.

Republica Elenă, sau mai popular Grecia, are 11 milioane de locuitori şi se află poziţionată la intersecția între Europa, Asia de Vest și Africa.

Grecia își găseşte rădăcinile în civilizația Greciei Antice, începând cu civilizațiile egeene⁠ din Epoca Bronzului. Este considerată leagănul culturii occidentale şi este locul de naștere al democrației ca formă de guvernare, al filosofiei occidentale⁠, al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale⁠ și al istoriografiei, științelor politice, al marilor principii științifice și matematice, dar și al dramaturgiei.

Datorită coastei deosebit de complexe și datorită numeroaselor insule, Grecia are a unsprezecea cea mai lungă coastă din lume, cu 13.676 km. 80% din teritoriul Greciei este format din munți și dealuri, ceea ce face țara să fie una dintre cele mai muntoase din Europa.

FOTO: Shutterstock