Confidenţialitate

GRECIA: Extindere a blocajelor rutiere cauzate de proteste ale fermierilor

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de călătorie în Republica Elenă unde blocadele cauzate de protestele fermierilor s-au extins în judeţele Trikala, Magnisia, Imathia, Iraklio Creta, Messinias-Peloponez.

Pe 24 ianuarie, se închide DN Larisa-Trikala, în intersecţia Megalochori şi DN Atena-Salonic, în zona localităţii Aerinos, iar pe 25 ianuarie, autostrada Egnatia Odos, în intersecţia Kouloura (Igoumenitsa Thesprotias – Kipoi Evras), precum şi în zona localităţilor Messini (Pelopones) şi Pretoria (Iraklio, Creta).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.