Confidenţialitate

Grecia: De la 1 februarie, cine nu are doza booster va fi considerat nevaccinat | AUDIO

În Grecia vor intra noi reguli privind vaccinarea: de la 1 februarie, cine nu are doza booster va fi considerat nevaccinat. Regula este valabilă și pentru rezidenți, dar și pentru turiști. Diferă, însă, doar perioada pentru care certificatul de imunizare este considerat valabil. 

Potrivit unui decret ministerial adoptat luni şi care va intra în vigoare la 1 februarie, certificatul verde sanitar va expira în Grecia după şapte luni dacă nu include şi o doză booster.

Astfel, cine are certificatul verde expirat nu va putea intra în restaurante sau în magazine, cu excepţia supermarketurilor sau farmaciilor.

Măsura va fi aplicată tuturor persoanelor de peste 18 ani începând cu 1 februarie, cu scopul de a întări imunizarea populaţiei, într-un moment în care îmbolnăvirile cu varianta Omicron sunt în creștere.

În cazul turiștilor, certificatul digital verde European are o valabilitate de 9 luni.

Din 16 ianuarie vaccinul anti-COVID devine obligatoriu pentru persoanele de peste 60 de ani, iar cei care refuză să se vaccineze vor fi amendaţi lunar cu câte 100 de euro.

În prezent, doar personalul sanitar şi cei din reşedinţele pentru vârstnici erau obligaţi să se vaccineze, cu avertismentul că îşi vor pierde locul de muncă şi salariul până la momentul vaccinării.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Liliana Nicolae

Citește și: Premieră medicală mondială: Un bărbat a primit inima unui porc modificat genetic