Confidenţialitate

Grecia anunță deschiderea sezonului turistic pe 14 mai, dacă situația epidemiologică va fi ținută sub control

Grecia își va deschide porțile pentru turiști începând cu data de 14 mai. Totul va depinde însă de situația epidemiologică, a spus ministrul grec al turismului.

El a precizat că, la intrarea în Grecia, se vor face în continuare testări aleatorii și că sunt bineveniți cei care s-au vaccinat, au anticorpi după ce s-au vindecat de COVID sau prezintă un test PCR negativ.

Ministrul grec al turismului, Harry Theoharis a spus, la Târgul de Turism de la Berlin, că termenul de 14 mai avansat pentru deschiderea sezonului turistic este unul orientativ, deoarece totul va depinde de situația epidemiologică de la acea vreme, scrie agenția elenă de presă To Vima.

Oficialul grec a precizat însă că e optimist, iar autoritățile sunt pregătite. El spune că sunt bineveniți în Grecia turiștii care s-au vaccinat anti-COVID, cei care au dezvoltat anticorpi după boală și pot dovedi acest lucru sau cei care prezintă un test PCR negativ, făcut înainte de călătoria în Grecia.

Testarea aleatorie a turiștilor la granițe va fi menținută. În cazul unui rezultat pozitiv, turiștii vor intra în carantină, iar dacă vor avea nevoie de spitalizare, cheltuielile vor fi suportate de statul grec.

Mulți dintre ascultătorii Europa FM au mărturisit în emisiunea Deșteptarea că și-au făcut deja rezervări pentru Grecia:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Cei care vizitează Grecia trebuie să poarte mască în spațiile publice și să respecte aceleași reguli stabilite pentru cei care locuiesc aici.

Potrivit autorităților din Grecia, angajații din sectorul turistic sunt incluși printre categoriile prioritare la vaccinare, după persoanele vulnerabile.