Confidenţialitate

Grecia: Ajutor financiar substanțial pentru industria ospitalității

Guvernul de la Atena oferă 330 de milioane de euro pentru a sprijini redeschiderea restaurantelor şi a barurilor, afectate în ultimele luni de restricţii impuse pentru a opri răspândirea pandemiei de coronavirus.

Peste 70.000 de restaurante, baruri şi cafenele sunt închise din noiembrie, când au fost impuse restricţii dure pentru a stopa al doilea val al pandemiei.

Asociaţiile din industria ospitalităţii estimează că unul din cinci localuri nu va putea să se redeschidă înaintea sezonului turistic de vară.

Guvernul de la Atena a sprijinit sectorul turismului cu împrumuturi ieftine şi alte granturi, evaluate la un miliard de euro.

Pe măsură ce campania de vaccinare face progrese, guvernanții intenţionează să repornească sectorul turistic, domeniu care asigură 20% din Produsul Intern Brut şi locuri de muncă pentru una din cinci persoane.

Guvernul Greciei a aprobat săpătămâna trecută planul naţional de redresare prin care speră să stimuleze creşterea economică cu şapte puncte procentuale în următorii şase ani şi să creeze mii de locuri de muncă.