Confidenţialitate

Greatest Boy Bands: Topul cele mai bune trupe de băieţi din istorie

De-a lungul timpului, trupe celebre de băieți au scris pagini întregi de istorie a muzicii, au sucit minţile a milioane de fani şi au influenţat artişti din toată lumea.

Nume cum ar fi Backstreet Boys, Depeche Mode sau Take That, au spart recorduri după recorduri, au vândut milioane de albume şi au ţinut turnee mondiale. Le cunoaştem muzica, i-am ascultat în cele mai importante momente din viaţa noastră, am plâns şi ne-am bucurat pe ritmurile lor.

About Entertainment a adunat, recent,  datele din ultimii 50 de ani pentru a stabili care au fost  cele mai importante trupe de băieţi din toate timpurile. Strânse într-un singur top de cei de la About.com, cele 30 de boy bands conturează peisajul muzical specific fiecărei decade. De la accentul pe voce şi versuri, la concentrarea pe show specifică zilelor noastre, fenomenul trupelor de băieţi  a fost mereu unul de actualitate.

Primele trei locuri ale topului sunt  ocupate de The Beatles, The Monkees şi The Jackson 5.

1

The Beatles ocupă locul 1 în topul celor mai mari artişti ai tuturor timpurilor şi  potrivit revistei Rolling Stone din 2004.

Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles, în anii 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Contractul care a lansat cariera internaţională a trupei The Beatles, semnat în anul 1962 de membrii grupului şi de Brian Epstein, managerul formaţiei, a fost vândut recent cu 365.000 de lire sterline (553.120 de dolari) la o licitaţie organizată de casa Sotheby’s, la Londra.

2

The Monkees este pe locul doi în clasamentul celor de la About.com. Primul lor single, “Last Train to Clarksville”, ajungea pe locul 1 în topul Billboard pe 5 noiembrie 1966.

În anii 1960, grupul The Monkees, compus din americanii Micky Dolenz, Michael Nesmith, Peter Tork şi britanicul Davy Jones, a devenit celebru graţie unor piese precum “I’m a Believer”, “Hey Hey We’re the Monkees”, “Last Train to Clarksville”, “Pleasant Valley Sunday”, “A Little Bit Me, A Little Bit You” şi “Daydream Believer”.

Grupul The Monkees a fost lansat de producătorii serialului de televiziune “The Monkeys”, difuzat între anii 1966 şi 1966, inspirat de filmul “A Hard Day’s Night” al trupei britanice The Beatles. La început, cei patru muzicieni asigurau doar vocile pentru piesele difuzate în pauzele dintre episoadele acestui serial TV, ce erau ulterior lansate sub forma unor discuri single.

Micky Dolenz, Michael Nesmith, Peter Tork şi Davy Jones aveau însă posibilităţi limitate de a susţine concerte live şi puţine oportunităţi de producţie muzicală.

Cu timpul, grupul The Monkees a obţinut dreptul de a-şi coordona şi controla singur producţia muzicală şi a reuşit să susţină mai multe turnee şi să aibă numeroase apariţii live la posturile de televiziune. Albumele şi discurile single ale trupei The Monkeys s-au vândut în peste 65 de milioane de copii.

3

Pe locul 3 în top se află Jackson 5 cu Michael Jackson vocalist principal. Trupa The Jackson 5 şi-a început cariera cu patru hituri consecutive ajunse pe primul loc în topurile din SUA.

Pe 10 şi 11 octombrie, Europa FM îţi aduce piesele celor mai cunoscute trupe de băieţi în weekendul special Greatest Boy Bands.