Grand Prix-ul de Formula 1 al Angliei se va desfășura cu derogare de la guvernul britanic

Piloții și membrii staff-urilor echipelor e Formula 1 vor fi scutiți de carantina obligatorie de 14 zile, pentru ca Marele Premiu de la Silverstone să poată avea loc în acest an, anunță BBC.

Din cauza bulversării calendarului competițional de către pandemia de coronaviroza, Grand Prix-ul britanic se vă desfăşura de două ori în această vară, la 2 şi 9 august.

„Noi ne felicităm pentru eforturile guvernului de a permite continuarea sportului profesionist şi pentru susţinerea acordată în vederea reluării Campionatului Mondial de Formula 1. Vom continua dialogul nostru strâns cu autorităţile în săptămânile ce vor veni, în timp ce pregătim reluarea campionatului în prima săptămână a lunii iulie”, a declarat un purtător de cuvânt al Formulei 1.

Amintim, până acum au fost anulate sau amânate circa 10 Mari Premii de Formula 1, iar Federaţia internaţională de Automobilism ar vrea să înceapă totuși sezonul la 5 iulie.

Prima cursă ar urma să se desfășoare în Austria, iar în acest moment se așteaptă acordul autorităţilor din această țară.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS