Grădinița fără pereți din Japonia – GALERIE FOTO

Grădiniţa Fuji Kindergarten din apropierea oraşului Tokyo este, poate, una dintre cele mai interesante grădiniţe din lume: nu există pereţi, iar copiii pot să alerge, să se caţere şi să sară cât vor, scrie gandul.info.

Takaharu Tezuka, arhitectul acestei construcţii, a vrut să includă toate activităţile plăcute copiilor, nefiind de mirare că rezultatul este o grădiniţă care seamănă mai mult cu un imens loc de joacă.

Clădirea are forma ovală şi un loc plin de iarbă în mijloc. În locul primelor trepte ale scării care duce spre ”acoperiş” sau etaj, arhitectul a creat o movilă pe care copiii să se poată juca.

gradinita fara pereti Japonia (2)

Grădiniţa a fost construită în jurul unor copaci, astfel încât designerii au fost nevoiţi să pună plase de siguranţă în jurul acestora pentru siguranţa copiilor. Acesta este şi unul dintre locurile lor preferate de joacă.

gradinita fara pereti Japonia (3)

Copiii se pot juca în aer liber atâta timp cât condiţiile meteo o permit, iar în partea acoperită nu există pereţi.

gradinita fara pereti Japonia (1)

Sistemul de educaţie din această grădiniţă respectă metoda Montessori, care se concentrează pe susţinerea modului natural de dezvoltare al copiilor. Acest lucru înseamnă că adulţii ar trebui să ghideze copilul, în loc să îi interzică diverse lucru. În acest loc, copiii sunt lăsaţi să se joace, să alerge şi chiar să se zgârie sau să se lovească.

gradinita fara pereti Japonia (4)

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS