GORJ: Un primar dă în judecată PSD și pe Dragnea pentru că l-ar fi scos abuziv de pe lista de la parlamentare

Gestul primarului nemulțumit că a fost scos de pe listă – de a da în judecată partidul și pe președintele acestuia – este o premieră în România.

Scandalul dintre Ion Ciocea, primar al comunei Bustuchin, Vicepreședinte al organizației PSD Gorj și Liviu Dragnea a început în toamna anului trecut – transmite corespondentul Europa FM, Gabriela Mladin.

Primarul fusese votat de peste 100 de membri ai biroului executiv pentru a candidat pe locul 2, la Camera Deputaților pe listele PSD.

Lista a fost, însă, modificată de Liviu Dragnea la București, atunci când au mers cu ea pentru validare.

Conform statutului, susține primarul, lista nu putea fi modificată de organizația centrală, ci doar validată.

Supărat, Ion Ciocea a candidat ca independent la parlamentare și a obținut cele mai multe voturi la nivel național, aproape 9000, însă insuficiente pentru a ajunge în Parlamentul României.

Acum, primarul a dat în judecată Partidul Social Democrat, chemându-l în instanță și pe Liviu Dragnea, pentru a-l despăgubi cu câte 10.000 de lei pe lună, timp de 4 ani, atât cât durează mandatul de parlamentar pe care el l-a pierdut.

În plus, a solicitat judecătorilor și acordarea pensiei speciale, dacă instanța ia act că retragerea lui de pe listă s-a făcut în mod ilegal.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS