Gorj: Trei directori ai Complexului Energetic Oltenia, condamnați pentru fapte de corupție

Trei directori din cadrul Complexului Energetic Oltenia au fost condamnați, în această seară, de judecătorii Tribunalului Gorj pentru fapte de corupție.

Au primit câte 3 ani de închisoare și câte 80 de zile de muncă în folosul comunității fiecare, printr-o hotărâre care nu este definitivă.

Directorii au mituit, cu banii companiei, un alt coleg de-ai lor pentru a-l determina să părăsească funcția.

Infracțiunile de care sunt acuzați cei trei de către DNA, Laurențiu Ciobotărică, director general, Dorina Jianu, director juridic și Daniel Antonie, director al directiei energie s-au petrecut în 2015 când cei 3 au fost numiți de Ministerul Energiei în funtea Complexul Energetic Oltenia.

Pentru că una dintre funcții, repectiv cea de director al directiei miniere era condusă de Aurel Medințu, și nu-i fusese încheiat mandatul, cei 3 i-au propus sume compensatorii, pe care nu avea dreptul să le încaseze, în schimbul demisiei.

Banii, respectiv 125.000 de lei, proveneau din bugetul companiei de stat și, după ce au fost încasate de Medințu, acesta a mers la DNA și s-a denunțat.

Le-a fost interzis și dreptul de a mai ocupa o funcție publică timp de 3 ani, obligându-i și la restituitea sumei către companie.

A fost menținut sechestrul pe toate bunurile acestora, însă hotărârea poate fi atacată cu apel.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS