Confidenţialitate

Gorj: Testele rapide distribuite în școli, neutilizate. Asistentele nu știu cum se folosesc | AUDIO

Testele rapide pentru depistarea virusului SARS-CoV-2, distribuite în scoli, nu pot fi folosite pentru că asistentele nu știu cum. Asta susține primarul comunei Roșia de Amaradia, din județul Gorj.

Edilul spune că personalul medical comunitar nu a fost instruit în acest sens și, drept urmare, asistentele nu doresc să le folosească.

În comuna Roșia de Amaradia, primarul nu are personal medical în scoli. Asistentele comunitare din cadrul Primăriei au fost desemnate să facă această muncă. La sfârșitul săptămânii trecute, testele rapide pentru depistarea SARS-CoV-2 au ajuns în scoli, dar asistentele susțin că nu știu să le folosească.

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman:

„Nu știu cum să facă un astfel de test, e o procedură mai diferită și chiar mă rugau să le înțeleg că nici n-au văzut, nici nu le-a explicat nimeni și e greu să pună în aplicare o astfel de testare.”

Cei de la DSP spun că au trimis filmulețe în care se arată clar cum se folosesc testele, deși orice asistentă medicală trebuie să știe acest lucru. Ca să nu mai apară probleme, DSP susține că va aduce tot personalul din județ care se ocupă de aceste teste, la instruire.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

  • Gabriela Mladin