Confidenţialitate

Gorj: Strat consistent de zăpadă la Rânca. Drumarii intervin cu mai multe utilaje și cu material antiderapant | VIDEO

Este iarnă în toată regula în mai multe localități din țară. A nins foarte mult în ultimele 2 zile, astfel încât în zonele montane, stratul de zăpada nou depusă depășește 20 de centimetri. De exemplu la Rânca, în județul Gorj, drumari intervin cu mai multe utilaje și cu material antiderapant.

Iarna a pus din nou stăpânire pe zonele montane ale județelor Vâlcea și Gorj, unde de două zile temperaturile au scăzut și ninge. Drumarii au scos utilajele pentru a îndepărta zăpada de pe carosabil. Cristi Tudor, de la secția de drumuri naționale Gorj:

„A nins abundent pe DN 67C în zona montană, zăpada a coborât până în Novaci, unde era o zăpadă în această dimineață de aproape 10 centimentri în decor. Utilajele de deszăpezire au acționat în cel mai scurt timp.”

Iar sărbătorile de Paște vor aduce în stațiunea Rânca mai mulți turiști. Și ei trebuie să fie pregătiți. Din nou, Cristi Tudor de la secția de drumuri naționale Gorj:

„Facem un apel la conducătorii auto care și-au programat o vacanță de Paște în zonele montane să verifice înainte de a pleca la drum prognozele meteo, iar în caz că acestea indică scăderi ale temperaturilor să nu plece la drum cu vehivule echipane necorespunzător.”

În acest moment, stațiunea Rânca este ocupată în proporție de 20%.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.