Confidenţialitate

Gorj: Procurorul care l-a anchetat pe bărbatul care a făcut închisoare nevinovat, prins băut la volan | AUDIO

Procurorul care l-a anchetat pe gorjeanul care a făcut pușcărie timp de 12 ani nevinovat, are dosar penal. El este anchetat pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Polițiștii din Gorj l-au depistat pe fostul procuror, in timp ce conducea mașina personală pe o stradă din Targu-Jiu. Era vizibil afectat de cantitatea de alcool consumată, susțin polițiștii.

A avut o concentraţie de 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. L-au dus la spital pentru recoltarea probelor de sânge și i-au întocmit dosar penal. Ion Diaconescu este procurorul devenit celebru după ce s-a aflat cum a condus ancheta în cazul gorjeanului Marcel Țundrea, cel condamnat la 25 de ani de închisoare pentru un viol urmat de omor asupra unei fete de 12 ani.

Deși Tundrea a ispășitor o pedeapsa de 12 ani, nevinovat, procurorul nu a putut fi tras la răspundere penală pentru că faptele de care era acuzat se prescrisesera. Atunci, a fost acuzat de măsluirea probelor și fals, iar juristii au stabilit că acesta este cea mai gravă eroare judiciara din România. Câțiva ani mai târziu, după ce Marcel Tundrea a fost achitat și s-a descoperit și adevăratul autor al omorului, procurorul s-a pensionat încasând la vremea respectiva cea mai mare pensie din Gorj, peste 11.000 de lei lunar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Gabriela Mladin