Confidenţialitate

Gorj: Procurorii români și cei italieni colaborează în primul dosar privind posibila legătură dintre vaccin și moartea unui bărbat | AUDIO

Procurorii de la Parchetul de pe langă Judecătoria Targu-Jiu, cei care se ocupă de primul dosar din România deschis pentru a vedea legătura dintre vaccinul Astrazeneca si moartea unui bărbat, colaborează pe această anchetă cu autoritățile din Italia.

Un procuror italian care se ocupă de cazuri similare în Peninsulă a cerut sprijinul și colaborarea procurorilor de la Gorj.

Pe 16 Septembrie, procurorii din Targu-Jiu vor participa la o ședința online in care vor fi prezenți și procurorii din Italia și cercetători.

Săptămâna trecută, a ajuns la Parchetul din Târgu-Jiu cererea de colaborare a procurorului italian, trimisă prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, solicitare care a fost admisă.
Această colaborare constă într-un schimb de informații.
În Italia, mai multe persoane au murit la câteva ore după administrarea dozelor de vaccin de la Astrazeneca, în luna martie a acestui an, printre ei, un polițist și un militar, chiar în aceeași perioadă în care și inginerul de 47 de ani din Gorj a murit, la putin timp după administrarea vaccinului.
Serul făcea parte din lotul declarat suspect și retras din centrele de vaccinare. În Peninsulă, procurorul, unul singur care a preluat toate anchetele pentru a vedea legătura între vaccin și moartea persoanelor, a cerut sprijinul medicilor și cercetărilor.
La fel ca și în cazul pacienților italieni și bărbatul din Gorj a dezvoltat multiple tromboze care au dus la deces.
În România, însă, n-au fost făcute rapoarte de medică-legală și nu s-au efectuat probe toxicologice, la dosar existând doar un raport de anatomie patologică, însă acesta confirmă prezența cheagurilor la nivelul mai multor organe interne. Colaborarea cu autoritațile italiene ar putea duce la administrarea de alte probe, expertize și, dacă este nevoie, de exhumare.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Gabriela Mladin