Confidenţialitate

Gorj: Primăria din Motru vrea să închidă centrul de imunizare anti-Covid, din cauza facturilor uriașe la utilități | AUDIO

Este vorba despre singurul centru de vaccinare din municipiul Motru, unde doar factura la gaze a venit în valoare de 35.000 de lei pe o lună. Primarul a cerut Direcției de Sănătate Publică întreruperea activității.

Primarul municipiului Motru susține că toate cheltuielile pe utilități, pentru luna decembrie a anului trecut, doar pentru funcționarea unui centru de vaccinare se ridică la 50.000 de lei.

Recent, a venit factura la consumul de gaze în valoare de 35.000 de lei, în condițiile în care, până acum, aceasta nu depășea suma de 5.000 de lei.

De asemenea, factura la energie electrică este foarte mare. În acest centru, numărul persoanelor care se vaccinează pe zi nu depășește cifra 8.

Primarul susține că facturile au venit acum și a cerut ajutorul celor de la DSP Gorj care, însă, l-au informat că bugetul pe care-l pot suporta este de doar 20.000 de lei pe lună.

Pentru că nu are altă variantă, edilul a solicitat Direcției de Sănătate Publică închiderea activității la centrul de vaccinare începând cu 1 februarie.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Gabriela Mladin

Citește și: Coronavirus în România: Peste 31.000 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore